sunnuntai 12. elokuuta 2018

Rajakkien youtube-show

Nettiin on muodostunut lyhyessä ajassa laaja kansallismielisten toimijoiden oma yhteisö. Tämä käsittää niin vastamediat, blogit, foorumit, sisäiset chattikanavat, Youtube-kanavat ja Youtube-kanavien yhteyteen muodostuneen chattiyhteisön. Varsinkin merkittävästi on kasvattanut suosiotaan Youtube, joka on noussut lyhyessä ajassa suurimmaksi yksittäiseksi hengen luojaksi.

Youtuben suosion nouseminen kansallismielisten toimijoiden käsissä ei ole sattumaa. Yleisö on alkanut kaivamaan uutta tietoa ns. virallisen totuuden lisäksi ja Youtube on mahdollistanut nopean tiedon levittämisen helposti.

Täysin tuntematon Youtube ei ollut suvaitsevaistollekkaan. Monet viralliset tahot yrittivät tehdä yksittäisiä videoita, mutta ne jäivät ilman suosiota. Suurimman Youtuben trendin aloittivat videobloggaajat eli tubettajat, jotka kertoivat omista asioistaan mahdollisimman rehellisesti ja omalla tyylillä. Vasta paljon myöhemmin alkoivat tulemaan kansallismieliset tubettajat, jotka suosio maailmanlaajuisesti on erittäin laajaa.

Suomessa kansallismielisten toimijoiden Youtube-innostukseen suurin syy oli epäilemättä Suomi Ensin -liikkeen tapahtumien kuvaaminen. Varsinkin päivittäiset lähetykset kuukausia kestäneestä melenosoituksesta Suomimaidanista, joka vastusti laittomasti maassa olevia turvapaikanhakijoita, niin loi omalta osaltaan laajan Youtube-kanavien yhteisön ja innosti isoa joukkoa kansallismielisiä tubettamaan.

Kansallismieliset tubettajat


Tässä on muutamia tunnettuja tubettajia ja kanavien nimiä. Listalle ei ole valikoitu kaikkia, vaan lähinnä sellaisia jotka voivat herättää enemmän mielenkiintoa. Kanavia kannattaa hakea youtuben hakutoiminnolla. Useimmilla kanavilla on useita satoja tai muutamia tuhansia tilaajia.

Monia kanavia on perustettu lukuisia vastaavia esim. SKE:llä on SKE 5, SKE 6, SKE 7 jne. Käytännössä kanavia on tehty sen mukaan, mitä niitä on poistettu Youtubesta. Kanavia poistetaan mielivaltaisten syiden perusteella, mutta niiden luominen ja tekeminen on erittäin helppoa.

Poliittiset suomalaiset tubettajat:

 

Panu Huuhtanen - Entinen SE:n aktiivi ja mielenosoitusten vakiojärjestäjä- ja vieras.
Pertti Nykänen - Tuttu kasvo mielenosoitusten kuvaajana.
Tiina Keskimäki - Ilja Janitskinin entinen avustaja ja pysynyt kuvioissa siitä lähtien.

SKE - SE:n jälkeen perustettu puolue samalla idealla ja toimintatyylillä. On saanut aktivoitua useita uusia jäseniä mukaan toimintaan vaikka monet entiset jäsenet siitä lähtivätkin.
Marco de Wit - SKE:n puheenjohtaja ja erittäin aktiivinen tubettaja.
Mari Kosonen - Yhdessä Marco de Witin kanssa. Usein lähetykset ovat yhteislähetyksiä.

Junes Lokka - Usein videopätkiä eri tapahtumista
Tiina Wiik - Tiinan ja Juneksen omat lähetykset. Uutisten ja ajankohtaisten aiheiden läpikäyntiä.
Tuonen Joutsen - Tiinan ja Juneksen omat lähetykset. Uutisten ja ajankohtaisten aiheiden läpikäyntiä.
Swan of Tuonela - Tiinan ja Juneksen enkkukanava.
Ramzpaul - Tiina Wiik tekee yhdessä lähetyksiä jenkkiläisen Paul Ray Ramseyn kanssa ja on saanut suosiota ja tunnettuja ulkomaalaisia kansallismielisiä vieraita lähetyksiin.

Enemmän muista aiheista tubetusta:

 

impi waara - Vanhanajan ja uuden ajan asioita vanhemman naisen tyyliin. Aktiivimoderaattori hommafoorumilla ja striimeissä.
Jallu 360 - Yleistä hölpötystä eri asioista. Entinen SE:n aktiivi ja mielenosoitusten vakiovieras.
Vettä Myllyyn - SKE:n aktiivien Riikan ja Matin oma lähetys.

Vastavoima tubettajille: piffiläiset

 

Merkittävin vastavoima tubettajille löytyy piffistä eli Punk in Finland -foorumista, joka seuraa herkeämättä kaikkia tubekanavia "Rajat kiinni! - mielenosoitusten seurantatopic"-seurannassa. Usein ideana on arvostella striimeissä tapahtuneita sanomisia tai yleisesti trollata Youtuben striimaajien chateissa tai kyseisessä ketjussa. Usein puhe "piffiläisistä" tarkoittaakin kyseisiä nettitrollaajia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti