keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Trumpin ja Putinin huipputapaaminen SuomessaSuomessa nähtiin historiallinen tapaaminen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tuli tapaamaan Venäjän presidenttiä Vlamidir Putinia Suomeen. Viimeksi vastaavaa oli nähty, kun Bill Clinton ja Boris Jeltsin tapasivat samalla tavalla Helsingissä.

Trumpin vastaiset mielenosoitukset


Monet tahot eivät olleet kuitenkaan tapaamisesta iloisia. Eri tahot olivat järjestäneet jättimielenosoituksia tapaamisen takia. Mielenosoitusten voi sanoa olleen ainoastaan Trumpia vastaan, koska Putin on vieraillut lukuisia kertoja ennenkin Suomessa ilman mitään sen kummempaa huomiota.

Yksi suurimmista mielenosoituskokonaisuuksista oli Helsinki Calling. Kyseisessä tilaisuudessa oli puhujina tunnettuja nimiä mm. kirjailija Sofi Oksanen ja Roviosta tuttu Peter Vestbacka. Kuitenkin mielenosoitus tuntui lopulta typistyvän Suomen twerkkauksen maailmanmestariin, joka strippaajan tyylisessä asussa esitti kaverinsa kanssa oman biisinsä mielenosoituksessa.

Video esityksestä löytyy täältä, vaikka valtamediat olisivat jättäneet sen uutisoimatta.
#HelsinkiCalling anarkomiekkis 15.7.18: Strippaajien mielenosoitus

Toinen mielenosoitus joka on syystä tai toisesta saattanut jäädä noteeraamatta valtamediasta. Anarkistit halusivat pitää oman mielenosoituksensa, mutta eivät välittäneet poliisin antamasta ohjeistuksesta. Poliisi antoi ensin tuntien ajan anarkisteille mahdollisuuden liikkua alueelta toiselle, vaikka heille oli annettu ohjeet mielenosoitusten järjestämisestä omassa paikassaan. Nämä ohjeet eivät vaikuttaneet anarkistiporukoihin mitenkään, vaan anarkistit pyrkivät lopulta marssimaan suoraan Trumpin ja Putinin autokulkuetta vastaan. Vasta viime hetkellä poliisi alkoi reagoimaan kovemmin tilanteeseen eli sen jälkeen, kun ensin oli useamman tunnin rikottu poliisin ohjeita. Poliisi pidättikin useita kymmeniä anarkisteja, jotka olivat vaaraksi huipputapaamisen onnistumiselle. Valtamedia ei tietenkään yleensä uutisoi tälläisestä.

Mielenosoituksesta voi lukea lisää täältä:
https://marcodewit.fi/polpo/poliisi-salli-anarkistien-mellastaa-pitkaan-keskella-trumpin-ja-putinin-huippukokousta/

Trumpin puolestakin esitettyjä mielenosoituksia nähtiin, mutta vähäisemmässä mittakaavassa ja ilman mitään häiriöitä. Trumpin vaalikampanjan lauseesta "Make America Great Again" lippistä on muunneltu Suomessa muotoon: "Make Finland Safe Again". Tämä on ollut pääviesti Trumpin puolesta puhuvissa mielenosoituksissa eli turvapaikanhakijoihin liittyvät riskit olisi myönnettävä ja suhteet Venäjän kanssa kärjistyneet maasuhteet pitäisi saada paremmiksi.

Lyhyt kommentti liittyen mielenosoituksiin


Suomessa on viime vuosina nähty lukuisia mielenosoituksia. Mikään yllätys ei ollut nähdä Trumpia vastaan suunnattuja mielenosoituksia. Tietyissä piireissä on pakko olla Trumpia vastaan. Näennäisesti mielenosoitukset oli kuitenkin suunnattu myös Putin vastaisiksi eli kuin ongelma olisikin liittynyt Venäjään. Suomessa on puhuttu Venäjän putintrolleista taukoamatta, mutta Suomen erittäin hyvät valtiosuhteet ja lukuisat Putinin vierailut Suomessa eivät ole olleet mikään ongelma samoille vasemmistolaispiireille. Voidaankin sanoa vanha totuus siitä, että koko putintrollikampanja on vasemmistolaisten kusetusta ja hämäystä. Sama näkemys liittyy Yhdysvaltain presindetti Donald Trumpiin eli Trump voitti globalistisen eliitin tukeman Hillary Clintonin rehellisesti vaaleissa, niin se johti valtavaan lokakampanjaan Trumpia vastaan, joka on jatkunut jatkumistaan Yhdysvalloissa asti paljastuneiden tietovuotojen takia. Venäjän uskotaan olevan tietovuodoista vastuussa.

Mielenosoitusten kohdalla kansalaisille kerrotaan usein hyvin pieni totuus niistä. Vaikka mielenosoituksissa yleisön mielenkiinto kohdistui helposti kahteen ylhäällä esitettyyn tempaukseen eli stripparien tyyliseen esitykseen ja kymmenien mielenosoittajien pidätyksiin, niin valtamedioissa huomio keskitetään usein täysin muihin asioihin.

Poliisin toiminta varsinkin anarkistimielenosoituksen kohdalla herätti kysymyksiä siitäkin, miten pitkään poliisi on valmis neuvottelemaan häiriköiden kanssa, jotka eivät noudata ohjeita. Jos anarkistit olisivat noudattaneet poliisin ohjeistusta, niin mitään ongelmaa ei olisi. Kuitenkin koko ryhmän pidätys tehtiin vasta pakon edellä.

Todellista vaaraa tapaamiselle ei ollut missään vaiheessa ja vastamielenosoituksetkin vaikuttivat jäävän lopulta varsin pieniksi ilmiöiksi. Olisiko poliisi kuitenkaan uskaltanut reagoida tarvittavilla voimakeinoilla, jos mielenosoittajat olisivat olleet nykyistä paljon aggressiivisempia?

Trumpin ja Putinin tapaamisen jälkipuinti


Trumpin kohdalla suurimmaksi huomioksi vaikutti muodostuvan sanankäänteet siitä luottiko Trump enemmän oman maansa organisaatioihin vai Putiniin. Trumpin vastaisen toiminnan kulmakivenä on käytetty koko ajan Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen vaaleihin tietovuotojen takia. Missään vaiheessa ei ole haluttu myöntää Trumpin voittaneen vaalit demokraattisesti kansalaisten äänillä.

Trumpia vastaan on olemassa Yhdysvalloissa jättimäinen eliitti, joka ei ole missään vaiheessa ollut tyytyväinen Hillary Clintonin tappioon. Tämän takia Trump ei pysty tekemään mitään oikein, vaan aina etsitään arvostelijoita kertomaan mitä Trump on tehnyt väärin.

Yksi merkittävä ongelma liittyykin tuohon, kun Trumpia vastaan on koko Yhdysvaltain eliitti, niin Trumpin on vastavuoroisesti vaikeaa luottaa maansa eri organisaatioihin. Tämä sama ongelma koskettaa helposti myös Euroopassa niitä maita, jotka ovat haluttomia toimimaan demokraattisten kansalaistahdon mukaisesti mm. Ruotsissa ruotsidemokraattien kanssa ei ole haluttu tehdä mitään yhteistyötä muiden puolueiden kanssa ja Suomessa samoja ongelmia on havaittu liittyvän nykyisten perussuomalaisten kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Yhdysvalloista onkin kantautunut tietoja joiden mukaan vastaavat kahdenväliset tapaamiset pitäisi kieltää tai niitä pitäisi valvoa tarkemmin. Hulluimmissa skenaarioissa on esitetty väitteitä jopa siitä, miten Suomessa olisi salakuunneltu Putinin laskuun. Monet väitteistä siis perustuvat epäilemättä Trumpin vastaisuudesta kumpuaviin tarinoihin.

Trumpin ja Putinin tapaamisen vaikutukset Suomeen


Suomi onnistui erittäin hyvin tapaamisen järjestämisessä. Tärkeintä oli tapaamisen sujuminen turvallisesti ja ongelmitta. Jotkut voivat nähdä viitteitä aikaan, jolloin Suomi toimi lännen ja idän keskipisteenä. Tämä pitää varmasti siinä mielessä paikkaansa, että Suomen voi sanoa parhaiten onnistuneen pitämään hyvät välit niin Yhdysvaltoihin kuin Venäjään. Siinä missä monet muut maat ovat valinneet vain toisen puolen.

Trumpin ja Putinin tapaamisesta loppukommentti


YLE on kerännyt juttuunsa konkreettisia vaikutuksia tapaamisesta. Tärkein huomio tapaamisessa liittynee siihen, että Yhdysvallat ja Venäjä pyrkivät korjaamaan suhteitaan aiemmista ongelmista huolimatta. Trumpin ei saateta myös olevan yhtä vastahakoinen toimimaan ongelmatilanteissa, kuin varovaisuudestaan tunnetun Obaman. Obama sai EU:n rauhanpalkinnon tekemättä mitään, koska oli ensimmäinen musta Yhdysvaltojen johtaja. Trumpille ei vastaavaa palkintoa myönnettäisi edes maailmanrauhasta.

Kyseessä oli lopulta vain yksi tapaaminen huippujohtajien kesken. Suomi onnistui järjestämään tapaamisen erinomaisesti. Tämä onkin tärkein huomio eli Suomi pyrkii toimimaan rauhanvälittäjänä, ei sodanjulistajana. Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet ovat Suomelle erittäin tärkeät ja nitä Suomi on onnistunut ylläpitämään erinomaisesti, josta huipputapaaminen oli oiva esimerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti