tiistai 17. huhtikuuta 2018

Totuus Syyriasta

Syyrian ja Lähi-Idän sotien alkusyyt


Yhdysvalloissa 11.9.2001 tapahtuneet terrori-iskut järkyttivät koko maailmaa. Kaikkialle levisi liveuutiskuvaa, kun WTC:n torniin oli osunut lentokone.

Aluksi ajateltiin iskun olleen vahinko. Samalla kun maailmalla seurattiin liveuutiskuvaa savuavasta tornista, niin tajuttiin toisen lentokoneen iskeytyvän uudestaan torneihin. Kyseessä oli kuin livenä pyörivä jännityskauhuelokuva, jossa tilanteet tapahtuivat reaaliaikaisesti. Ensijärkytys aiheuttikin ihmetystä tapahtuneesta, mutta tornien sortuminen oli viimeistään isoin järkytys. Samaan aikaan puhuttiin hyökkäyksestä Pentagoniin. Sinnekin oli osunut lentokone. Silloin tiedettiin kyseessä olevan terrori-isku ja puhe alkoi kääntyä yhä enemmän siihen, miten tapahtuneeseen tullaan reagoimaan.

Se mitä tapahtui tuolloin, vaikuttaa nykyisinkin koko Lähi-Idässä. Yhdysvalloissa tehtiin sotasuunnitelma, jonka ajateltiin alunperin olevan kostosuunnitelma terroristeja tukevia maita vastaan. Vasta vuosikymmenen myöhemmin on selvinnytkin, ettei sitä tehty suinkaan terroristien tuhoamiseksi, vaan tarkoitusperiä on tuntunut olevan muitakin.

911-iskujen tekijöistä valtaosa oli Yhdysvaltain liittolaismaasta Saudi-Arabiasta. Kuitenkin sama maa selvisi ilman minkäänlaisia sanktioita ja sotilasisku tehtiin ensin Afganistaniin ja myöhemmin Irakiin. Varsinkin Irakin sota on erittäin mielenkiintoinen, koska sotaa perusteltiin ensin laajamittaisesti erilaisten virallisten tahojen, valtamedian ja Yhdysvaltain johtavien poliitikkojen kautta Irakin hallussa olevilla joukkotuhoaseilla, vaikka lopulta mitään viitteitä sellaisista ei ollut olemassakaan. Toisin sanoen kaikki todisteet lavastettiin ja valtamedia valjastettiin mukaan apuun, että sota Irakiin saatiin oikeutettua.

Syyrian sota suomalaisessa mediassa


Syyrian sota näyttäytyy suomalaisessa mediassa hyvinkin kummallisena. Suomalaiset valtamediat toistavat taukoamatta sitä narratiivia, että sota al-Assadia vastaan on tarpeellinen ja sen ansiosta kemialliset joukkotuhoaseet saataisiin tuhottua. Väistämättä tuleekin mieleen, että tässä ainoastaan toistetaan muualla länsimaisessa mediassa olevaa viestiä sellaisenaan.
 
Mielenkiintoisesti yhdestä asiasta ei puhuta oikeastaan ollenkaan eli mikä taho taistelee Syyrian nykyhallintoa ja johtajaa al-Assadia vastaan? Puhutaan ainoastaan epämääräisesti "kapinallisista". Samat kapinalliset on kuitenkin monesti yhdistetty erilaisiin terroristiryhmiin mm. ISIS:in ja al-Qaidaan. Lisäksi on pelätty al-Assadin kukistumista, jolloin terroristit pääsisivät valtaan. al-Assad on myös Venäjän tuella saanut tuhottua ISIS:in ja kapinalliset lähestulkoon kokonaan maasta. Logiikka on siis hyvin omituinen.

Varsinkin muutamina viime päivinä otsikoita ovat hallinneet ensin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kommentti joukkojen pois vetämisestä Syyriasta (1). Mutta suunnitelmat muuttuivat vain yli viikkoa myöhemmin, kun Syyrian sanottiin käyttäneen kemiallisia aseita ja Yhdysvallat teki hyökkäyksen Syyriaan (2). Syyrian al-Assadia on kuvattu hirmuhallitsijaksi, mutta ei aivan tyhmimmäksi sellaiseksi. Moni onkin pelkästään järjellä ajatellen saattanut kuvitella iskujen olleen lavastettuja, että Yhdysvallat ei vetäytyisi Syyriasta. Iskuja ei myöskään tutkittu kunnolla ennen vastaiskua.

Paljon on myös puhuttu sodasta Irania vastaan. Toisin sanoen kaikkiin Lähi-Idän valtioihin, joissa on ollut pysyvät ja kunnolliset hallinnot on pyritty hyökkäämään ja tuhoamaan ne palasiksi, terroristien temmellyskentäksi. Tästä on ollut kyse varsinkin Irakin ja Syyrian kohdalla.

ISIS:n koko syntyhistoria perustui Irakin hajoamiselle. Syyrian kohdalla tuetaan kapinallisryhmiä, joista monien tiedetään toimivan terroristien laskuun. Samoin on olemassa viitteitä, että Israel olisi tukenut terroristiryhmittymiä Syyrian sodassa. Länsivallat tietoisesti ovat tukeneet terroristeja saavuttaakseen omia tavoitteitaan, vaikka näennäisesti puhutaan "terrorisminvastaisestasodasta".

Mikä merkitys on Israelilla koko tilanteessa?


Lähi-Idän sodissa ainoa merkittävä syy tuntuu olevan Israelin tukeminen. Tähän perustui alkuperäinen suunnitelma ns. terrorisminvastaisesta sodasta, joka ulotettiin kaikkiin Lähi-Idän maihin, kun todelliset terroristeja tukevat Yhdysvaltain liittolaismaat mm. Qatar ja Saudi-Arabia jätettiin täysin pois listalta. Samoin sotia luotiin täysin tekaistujen syiden perusteella mm. joukkotuhoaseet Irakissa. Tavoitteena tuntuukin olevan "Hajoita ja hallitse"-taktiikka.

Yhdysvallat on ollut aina Israelin paras liittolainen. Monien poliittisten puolueiden tiedetään myös toimivan Yhdysvalloissa juutalaisvaikuttajien rahoilla (3). Yhdysvaltojen parhaat liittolaiset ovat olleet suurin rahoittajamaa Saudi-Arabia ja paras liittolaismaa Israel. Selvästi rahan ja vaikutusvallan vaikutus näkyykin päätöksissä.

Lisäksi lehdistössä on julkaistu jo vuonna 2006 kartta Syyriasta (4) eli monta vuotta ennen oikeaa Syyrian sotaa, joka alkoi 2011. Kartassa Syyria on pilkottu palasiksi useamman uskonnollisen hallintoalueen kanssa. Täysin samanlainen kehitys on tapahtunut viime vuosina Syyriassa ja varsinkin kurdit ovat saaneet merkittävän alueen hallintaansa. Vastaavasta kehityksestä on puhuttu myös länsimaissa käyttäen sanaa "federaatio eli liittovaltio Syyriassa".

Toisin sanoen tämä vain kertoo siitä, että sodat on luotu vuosikausia ennen kuin ne todellisuudessa alkoivatkaan. Hyvin mahdollisesti on tuettu maan sisäisiä kapinoivia voimia ja tämän perusteella on saatu luotua tekosyy hyökätä maahan.  Tällä tavalla luotaisiin maihin hajaannusta ja mahdollisistettiin sotatoimien alkaminen länsivaltojen kautta. Eivät länsivallatkaan aivan kaikkiin maihin hyökkää "vapauttaessaan" niitä.

Pakolaisaallot ja terroristit Eurooppaan


Yhdysvaltojen sodat Lähi-Idässä ovat luoneet valtavat pakolaisaallot Eurooppaan. Jälleen kerran rikkaat Lähi-Idän maat ovat päässeet kuin koira veräjästä ja niiden ei ole tarvinnut osallistua edes pakolaisten auttamiseen. Paine on luotu ainoastaan Eurooppaan ja eurooppalaisille päättäjille.

Tässä onkin luultavasti osuneet eri intressit yhteen. Toisaalta Euroopan on tiedetty kärsivän väestön vanhenemisesta, mutta samalla Euroopassa ovat vasemmistolaiset piirit voimissaan. Väestöä onkin haluttu ottaa ennen kaikkea Afrikan ja Lähi-Idän maista, koska niissä merkittävin vientiresurssi on ihmiset.

Huonona puolena tässä on vain tieto, etteivät edes monet länsimaissa asuvat ihmiset ole tarpeellisia, vaikka heidän osaamistaso on moninverroin parempi kaikilla mittareilla mitattuna. Muuttuuko kouluttamaton ja kielitaidoton afrikkalainen/lähi-itäläinen kultakimpaleeksi länsimaissa? Hyvin harvoissa tapauksissa. Vastaaville ei olisi minkäänlaista kysyntää, jos puhuttaisiin yhdestäkään länsimaalaisesta henkilöstä. Käytetäänkin erilaisia standarteja puhuttaessa eri kansanryhmistä.

Nykyinen kehityskulku Lähi-Idässä tuskin tulee katoamaan vuosikymmeniin, koska valtioita kannattavat hallinnot on laitettu palasiksi ja hajoitettu täysin. Vahvojen hallitsijoiden sijaan maihin on perustettu heikkoja demokratioita, jotka eivät pysty hallitsemaan edes omaa väestöään. Samasta syystä maiden turvallisuustaso on romahtunut ja erilaiset ääriuskonnolliset ryhmittymät ovat ottaneet vallan ja vahvistaneet asemiaan. Tämä on myös johtanut Euroopassa tapahtuviin terroristi-iskuihin.


Lähteet:

1. HS: Trump: Yhdysvallat vetäytyy Syyriasta hyvin pian – presidentin puhe yllätti ulkoministeriön
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005624336.html 30.3.2018
2. MTV seuraa: Trump toteutti uhkauksensa ja iski Syyriaan yli sadalla ohjuksella – tämä kaikki iskusta tiedetään 14.4.2018
3. Juutalaislehti: juutalaiset hallitsevat Amerikan vaalirahoitusta
http://www.magneettimedia.com/juutalaislehti-juutalaiset-hallitsevat-amerikan-vaalirahoitusta/ 12.10.2016
4. USA:n ja Israelin salainen tavoite: Pilkkoa Syyria osiin http://www.magneettimedia.com/usan-ja-israelin-salainen-tavoite-pilkkoa-syyria-osiin/ 11.1.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti