perjantai 27. huhtikuuta 2018

Totuus Syyrian sodasta, osa 2

Yhdysvaltojen ja liittolaisten suunnitelmat Syyriassa


Syyrian sotaan liittyy monia mielenkiintoisia seikkoja. Ensimmäistä kertaa voidaan nähdä ja todistaa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Israelin ja Saudi-Arabian kokonaissuunnitelma ajatellen Lähi-Itää, mutta myös tietoinen terroristien rahoittaminen maiden omien intressien edistämiseksi.

Yhdysvallat liittolaisineen on tietoisesti pyrkinyt pääsemään eroon epämiellyttävistä johtajista ja saamaan niiden tilalle haluamansa johtajat. Tämä operaatio on onnistunut kaikkien muiden maiden kohdalla Lähi-Idässä paitsi Syyriassa ja Iranissa. Yhdysvallat on rahoittanut massiivisesti terroristeja mm. al-Qaidaa, ISIS:stä ja muita kapinallisia, mutta ne eivät onnistuneet kaikesta saamastaan tuesta huolimatta tuhoamaan Syyrian hallintoa.

Ironisesti koko sota on lähtöisin 911-iskujen jälkimainingeista. 911-iskujen päätekijäksi paljastui Osama Bin Laden (al-Qaida-terroristijärjestö), jota Yhdysvallat oli rahoittanut aikoinaan Afganistanissa Neuvostoliittoa vastaan käydyssä sodassa. Yhdysvallat loi siis sen terroristiryhmän, joka teki maailman suurimman terroristi-iskun Yhdysvaltoihin. Sama terroristijärjestö on myös ollut esillä Syyrian sodassa ja sitä on sanottu rahoittaneen sielläkin. Historia toistaakin itseään, kun omien intressien edistämiseksi Yhdysvallat loi toimillaan uuden terroristijärjestön ISIS:in. ISIS perustettiin Irakin kukistumisen jälkeen ja se on ollut näyttävässä roolissa taisteluissa Syyrian hallintoa vastaan.

Epämääräiset Syyrian kapinallisterroristit


Syyrian johto on kuitenkin Venäjän tuella saanut tuhottua valtaosan kapinallisryhmittymistä. Varsinkin ISIS on kärsinyt valtavia tappioita. Näennäisesti samassa taistelussa ovat olleet mukana myös länsivallat tukiessaan Syyrian kurdeja taistelussa ISIS:iä vastaan. Todellinen vastus on kuitenkin ollut koko ajan Syyrian hallinto ja sitä vastaan on toimittu rahoittamalla ja tukemalla alueen terroristijärjestöjä mukaan lukien ISIS:iä ja al-Qaidaa, kuten monia muitakin kapinallisryhmittymiä.

Mielenkiintoinen yksityisseikka liittyykin siihen, miten epämääräisiä kapinallisryhmiä ja terroristeja on tuettu massiivisesti länsimaisissa valtamedioissa, vaikka kukaan ei tarkalleen ottaen ole tuntunut tietävän syitä sodalle Syyriassa. Ainoastaan on välitetty samaa viestiä siitä, että al-Assad pitää tuhota keinolla millä tahansa ja Venäjä on al-Assadin liittolaisena paha maa. Samaan aikaan on paljolti al-Assadin ja Venäjän ansiota, että terroristijärjestö ISIS on tuhottu.

Terrorististiaallot Eurooppaan


Terroristijärjestöt eivät ole kuitenkaan jääneet ainoastaan Syyrian ja Lähi-Idän ongelmiksi, vaan terroristeja on saapunut pakolaisvirtojen mukana Eurooppaan. Samasta syystä Euroopassa on tapahtunut lukuisia terroristi-iskuja ja iskuja voi tapahtua lisää, kun pullonhenki on kerran saatu avattua. Terroristiverkosto on hajoitettu Syyriassa, mutta erityisiä ryhmittymiä on muuallakin ja sen julkinen suosio on näkyvää jopa Ranskan kaltaisten maiden lähiöissä.

Syyrian sodassa onkin tullut tavallaan ne salaliittoteoriat lihoiksi, joista on keskustelupalstoilla vuosikausia puhuttu. "Terrorisminvastainen sota" on todellisuudessa ollutkin terroristien tukemista. Israelin, Saudia-Arabian ja Yhdysvaltojen pyhä liitto on saanut entistä näkyvämmän roolin. Yhteinen vihollinen ovatkin ne maat, jotka eivät ole kyseisten maiden hallinnassa ja alaisuudessa (vaikka nämä maat olisivat parhaiten pystyneet pitämään terroristit kurissa). Länsimaalainen media on tietoisesti vältellyt totuuden kertomista ja pitää yllä ainoastaan Yhdysvaltojen luomaa medianarratiivia. Kaikki tieto menee läpi, joka on Yhdysvaltojen intressien mukaista. Vaikka se toisi massiivisia pakolaisaaltoja ja terrorismia länsimaihin, kuten Suomeen. Millään tavalla ei ole edes kyseenalaistettu kaikista hölmöimpiäkään väitteitä, vaikka niiden taustoista olisi tiedetty. Euroopan Unioni on myös tietoisesti halunnut ohjata pakolaisia ja turvapaikanhakijoita Euroopan maihin välittämättä seurauksista.

Yhdysvaltojen ja liittolaisten suunnitelma epäonnistuu Syyriassa ja Euroopassa


Kaikki suunnitelmat eivät ole kuitenkaan onnistuneet toivotulla tavalla. Ensinnäkin Syyrian hallinto ei kukistunut Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tukemille kapinallisille ja terroristeille. Yhdysvallat on kärsinyt myös entisestään massiivisesti tappioita kaikissa Lähi-Idän maissa Afganistanissa ja Irakissa, mutta suurin nöyryytys tuli vasta Syyrian sodassa. Tämä voikin parhaimmillaan vähentää uusien sotien syttymistä Lähi-Idässä. Syyrian jälkeen listalla olisi ollut Iran.

Eurooppaan tulleet pakolaisvirrat eivät myöskään olleet jättimenestys. Länsimaalainen valtamedia meni valehtelussaan uskomattoman pitkälle, kun miesjoukot olivat korkeasti kouluttautuneita naisia ja lapsia, joten kansalaisten luotettavuus medioita kohtaan romahti pahasti. Suurin pettymys saatiin kuitenkin siinä, että vastustus turvapaikanhakijavirroille muodostui liian suureksi. Euroopan Unionin alkuperäinen tavoite ei varmuudella ollut, että turvapaikanhakijoita palautettaisiin lähtömaihin, kun heidät oli ensin päästetty lukuisten turvallisten maiden läpi haluamiinsa Euroopan maihin. Tähän suunnitelmaan ns. pakkopalautuksista ryhdyttiinkin lähinnä suuren kansalaispainostuksen takia. Ensin oli tarkoitus yrittää sisäisiä siirtoja, mutta siitäkin suunnitelmasta luovuttiin vastustuksen takia. Tämän jälkeen tarkoitus olikin tehdä tilaa uudelle Euroopan Unionin laajuiselle kiintiöturvapaikkajärjestelmälle, johon Suomi on ollut erittäin halukas osallistumaan.

Kuka taistelee ja ketä vastaan?


Nämä tiedot perustuvat viime vuosina ja viikkoina olleisiin uutisiin ja muihin tietoihin sekä niistä tehtyihin johtopäätöksiin.

Suomalaisessa valtamediassakin pidetään yllä narratiivia kuinka Yhdysvallat ja sen liittolaismaat taistelevat terroristeja vastaan. Kuitenkin samaan aikaan terroristien asema esimerkiksi Syyriassa vahvistui useita vuosia. Voikin hyvin löytyä täysin päinvastaisia uutisia tuhansia kappaleita, mutta kannattaa katsoa kokonaiskuvaa eli mitä tapahtuu ja missä.

Jos Yhdysvallat liittolaisineen olisi oikeasti halunnut tuhota ISIS:n kaltaiset terroristijärjestöt, niin se olisi varmuudella onnistunut niissä. Selkeästi voimat yhdistettiin suurempaa vihollista al-Assadia vastaan, joka ei lopulta onnistunut sekään.

Suomalaisesta näkökulmasta ajatellen on vaikeaa keksiä järkevää syytä al-Assadin kukistamiselle. Mistä syystä alueen ainoa virallinen johtaja pitää tuhota ja sen tilalle luoda sekasorto ja anarkia kymmenien eri kapinallis- ja terroristijärjestöjen kautta?


Muutama hyvä aiheeseen sopiva video:

International Journalist Tells The Truth About Syria
https://www.youtube.com/watch?v=WisDjl6g6rk

Assad Destroys US Reporter In Interview Exposes Zionist Propaganda
https://www.youtube.com/watch?v=_HLjC53emUM

Teksti on jatko-osa: Totuus Syyriasta
https://kriitikonvarjo.blogspot.com/2018/04/totuus-syyriasta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti