maanantai 30. huhtikuuta 2018

Kansallismielisyyden monet kasvot: Muut toimijat

Muut pienemmät toimijat kansallismielisessä skenessä


Aihetta sivunneessa ensimmäisessä kirjoituksessa käsittelin puoluetoimintaa.
https://kriitikonvarjo.blogspot.fi/2018/04/kansallismielisyyden-monet-kasvot.html

Tässä kirjoituksessa on tarkoitus käsitellä pienempiä toimijoita.

Hommafoorumi


Hommafoorumi on löyhä yhteisö, joka on erikoistunut maahanmuuttokriittisyyteen ja aatteen levittämiseen. Hommafoorumi on vahvasti perussuomalaisiin kytköksissä oleva keskustelupalsta, jonka loi Matias Turkkila. Turkkila toimii nykyisin Suomen Uutiset -lehden päätoimittajana, joka on käytännössä perussuomalaisten puoluelehti.

Hommafoorum on yksi suurimmista poliittisista nettifoorumeista ja sen suosio on pysynyt vuodesta toiseen suurena. Vaikutus julkiseen keskusteluun näkyy varsinkin uutiskommenteista, jotka ovat usein paljon kriittisempiä kuin uutiset itsessään.

Linkki hommafoorumiin: https://hommaforum.org/

Bloggaajat ja tubettajat


Tunnetuimpia suomalaisnimiä ovat tällä hetkellä Junes Lokka, Paavo Tajukangas, Tiina Wiik, Marco de Wit. Monia muitakin tahoja on, mutta ei yhtä suosittuja.

Junes Lokka tuli tunnetuksi maahanmuuttokriittisissä piireissä lähinnä Muutospuolueesta. Jääräpäinen luonne toi helposti mieleen toisen tunnetun nimen eli edesmenneen Olavi Mäenpään. Olavi Mäenpää oli Tony Halmeen ohella tunnetuimpia aiheen puolesta profiloituneita nimiä.

Paavo Tajukangas seurasi pitkään aihetta Ruotsista käsin ja toi siellä olevia aiheita julki omalla blogillaan ja uutispalstallaan. Toimii nykyisinkin aktiivisena, mutta Virosta käsin: Linkki: https://pt-media.org/

Tiina Wiik tuli kuvioihin mukaan vasta vuonna 2015, mutta sai nopeasti suosiota ensin MV-lehden bloggaajana ja myöhemmin tubettajana.

Kolmikko on tehnyt yhdessä Tuukka Kurun kanssa Monokulttuuri FM nimisen lähetyksen youtubeen, joka on saanut vakiintuneen suosion. Viikottaiset lähetykset keräävät useita tuhansia katsojia. Junes Lokka ja Tiina Wiik tekevät myös usein yhdessä lähetyksiä.

Marco de Wit on tunnettu nimi Suomi Ensin - ja myöhemmin Suomen Kansa Ensin -yhdistyksestä, mutta tekee videoita myös omatoimisesti.

On olemassa paljon muitakin kansallismielisiksi laskettavia tubettajia, mutta heidän aiheensa ja toimintansa keskittyy usein moniin aiheisiin. Useimmat eivät ole myöskään yhtä tunnettuja, vaikka olisivat toimineet taustalla pidempään.

Vastamediat ja nettilehdet


MV-lehti
MV-lehden perusti Ilja Janitskin. Se sai nopeasti suosiota räväkällä tyylillään. On noussut yhdeksi isoimmista ilmiöistä suomalaisista vastamedioista.
https://mvlehti.net/

Kansalainen -verkkolehti
Kansalainen lehden päätoimittaja Jarkko Jaakola sai paljon tunnettavuutta, kun pääsi mukaan dokumenttiin Kiehumispiste. Löytyy netistä Dokumenttiprojekti: Kiehumispiste. Kansalainen -verkkolehti on varmaankin yksi asiallisimmista maahanmuuttokriittisyyteen liittyvistä vastamedioista netissä.
https://www.kansalainen.fi/

Sarastus -verkkolehti
Sarastuksesta on pyritty luomaan akateemisen verkkolehden kaltainen toimija, joka nostaa bloggausten tyylisesti aiheita esiin.
https://sarastuslehti.com/

Yhdistykset ja puoluepoliittiset pienemmät viritykset


SKE eli Suomen Kansa Ensin
SKE perustettiin Marco de Witin toimesta. Kyseessä on vahvasti EU-kriittinen yhdistys, joka on erikoistunut myös katutoiminnan kautta maahanmuuttokriittiseen toimintaan. Toiminta on mahdollisimman julkista ja kaikki mielenosoitukset ja yhdistystoiminta kuvataan usein suorana nettiin.

SKE:n toimintamalli on paljolti samanlainen mikä nähtiin SE:n eli Suomi Ensin -yhdistyksen toiminnassa. Näkyvät mielenosoitukset ovat osa toimintakuvaa ja muut julkiset tempaukset.

Alkuperäinen idea mielenosoituksille saatiin Rajat Kiinni -liikkeestä. Sen toiminta on kuitenkin hiipunut parin vuoden jälkeen, joten jäljelle ovat jääneet lähinnä yksittäiset aktiivit mm. Reformi.me ja SKE. Muita puoluepoliittisia toimijoita ei oikeastaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti